•  cms retina.full cover

Vandaag is een historische dag. Donald Trump is verkozen tot president van de Verenigde Staten van Amerika. Mooier kan de dag eigenlijk alleen nog beginnen als de PVV op 15 maart 2017 de grootste wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen. Nog een paar nachtjes slapen.
Terug naar de begroting, helaas verandert er al jarenlang helemaal niets. Dit college bakt er steeds minder van. Soms is minder, minder, minder niet goed. En het ergste is dat een meerderheid van Provinciale Staten dit laat gebeuren.


- Schuiven met potjes en bedragen, bijplussen, ophogen, verlagen, onderuitputting, niets nieuws onder de zon dus. Rode draad is dat er nog steeds veel geld wordt verkwist aan onzinnige projecten. Onrendabele kunst en nepcultuur, de volstrekt overbodige energie transitie waardoor miljoenen belastinggeld verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit kan helaas niet worden gezegd over de honderden windmolens die Flevoland ontsieren en de gezondheid van mens en dier negatief beïnvloeden. Wat ziet de PVV?
- Geen voorspellend vermogen door gebrek aan kwaliteit binnen het college. Gevolg is o.a. dat het weerstandsvermogen een lichte daling laat zien naar 2,9. Wat de PVV betreft kan dit beter.
- Nieuw ingestelde reserve 'doorgeschoven activiteiten'. Misschien is doorgeschoten activiteiten een betere benaming.
- FVA. Onzinnige activiteiten om het potje maar op te maken. De bestuurders doen hier politiek handjeklap.
- De Floriade is nog zo'n desastreus project. Almere is totaal niet in control. Een onteigening, waar de PVV fel tegenstander van is, wordt tot 2 x toe verknald. Iedere eurocent die daar naar toe gaat is weggegooid geld.
- NieuwLand Erfgoed Centrum is na Nieuwe Natuur het mooiste voorbeeld van wanbeleid van de afgelopen jaren en als het aan het college ligt, ook voor de komende jaren. De risico reservering is idioot laag, namelijk op plek 9. Het onzinnige voorstel van dat we gisteren hebben vernomen gaat het college bij de behandeling een motie van wantrouwen opleveren.

Welke conclusies trekt de PVV uit dit verhaal?
Er is sprake van politiek handjeklap tussen onbekwame bestuurders die elkaar het bobo balletje toespelen. De begroting is slechts een bevestiging van de onkunde van dit college. Waarbij maar weer eens opgemerkt dat D66 en de SP volledig aan de leiband lopen van VVD en CDA.
- het eigen initiatief van deze B-categorie coalitiepartijen is 0,0
- 2 gedeputeerden die openlijk schutteren. Overigens best knap voor de D66 gedeputeerde aangezien die voornamelijk zijn gezich laat zien in heel Europa en dus vrijwel nooit in Flevoland is.

Voorzitter, de PVV wil graag 3 x minder.
- Minder verkwisting van belastinggeld.
- Minder asieleisers die de Flevolandse samenleving ontwrichten.
- En minder politiek onbenul binnen PS en GS. Over dit laatste punt zal de PVV dan ook een motie indienen.
Ik zal afsluiten met de nieuwe slogan:Make Flevoland Great again!!!

Dank u wel.

Campagne

Geert campagne

Provinciale Staten Verkiezingen 2023-2027

 Klik op de foto voor het verkiezingsprogramma.

Geert campagne

Twitter response: "Could not authenticate you."

We hebben 3 gasten en geen leden online