Allereerst wil de PVV al haar kiezers bedanken voor de stemmen op 18 maart jl. Door uw steun is de PVV gegroeid naar de 2e partij, met slechts 1 zetel minder dan de VVD. Als dit zich doorzet zijn we over 4 jaar ook in Flevoland de grootste!

Ondanks dat we de 2e partij zijn geworden in Flevoland komt de PVV niet in het college. De reden is dat teveel partijen liever niet met ons willen samenwerken. Niet omdat ons programma niet goed is, maar omdat ze deze opdracht hebben gekregen uit Den Haag. Al deze partijen, die zeggen dat de PVV niet democratisch is, sluiten de PVV en haar kiezers uit als het aankomt op meebesturen, omdat ze die opdracht hebben gekregen. Vervolgens moet men zich in allerlei bochten wringen om toch een coalitie te regelen via de bekende achterkamertjes. Waarschijnlijk komt er een coalitie uit de bus met VVD, CDA, SP en D66. Iedereen die de politiek een beetje volgt weet dat dit nooit iets kan worden.

De SP zal al haar principes overboord moeten gooien om op het pluche te mogen plaatsnemen. Van haar sociale programma zal niets terecht komen en de kiezers zullen zich verkocht voelen.

D66 heeft haar "excuses" aangeboden voor haar opstelling in de afgelopen 4 jaar. Een lachertje, omdat deze visieloze partij eigenlijk helemaal geen oppositie heeft gevoerd. In meer dan 90% van de gevallen stemden ze gewoon voor de collegevoorstellen.

Het CDA en de VVD lachen in hun vuistje. Als middenpartijen zwaaien zij al vanaf het begin de scepter in Flevoland. Wat zij echter niet doorhebben is dat de kiezers steeds slimmer worden. Die zien ook wel dat er van de vele verkiezingsbeloften van deze 2 partijen weinig overblijft. Niemand van deze stemmers zal hebben verwacht dat zij in zee zouden gaan met de SP, maar ja, alles voor het pluche is hun credo.

De PVV is geen partij van pluche klevers. Wij staan voor onze principes en gooien die niet zomaar te grabbel voor een rol als collegepartij. Een voormalig statenlid van de grootste partij wist ons het volgende te vertellen. "Als we ons de komende tijd braaf gedragen mogen we over 4 jaar ook een keertje meedoen". De PVV is een echte oppositiepartij, die opkomt voor haar kiezers. Wij zullen ons dus niet "braaf" gedragen en gewoon doen wat we moeten doen. Opkomen voor u en de belangen van Flevoland is het enige dat telt. Daar kunt u bij de PVV wel van op aan.

Chris Jansen
Fractievoorzitter

Campagne

Geert campagne

Provinciale Staten Verkiezingen 2023-2027

 Klik op de foto voor het verkiezingsprogramma.

Geert campagne

Twitter response: "Could not authenticate you."

We hebben 12 gasten en geen leden online