FlevolandPVV en SP verlaten boos Statenvergadering

10-04-2013

Lege plekken in Statenzaal. PVV en SP weggelopen
De fracties van de PVV en SP hebben woensdagavond uit protest de vergadering van Provinciale Staten verlaten. Ze deden dit omdat een meerderheid van de Staten weigerde om een motie van de PVV op de agenda te zetten. Van de statenleden waren er 20 tegen, 17 waren voor.
De PVV wil op 8 mei een debat over de natuurzone Oostvaarderswold. Het steekt de partij dat er vorig najaar geen inhoudelijke discussie is gevoerd over een kritisch rapport over het Oostvaarderswold. Die kwam er niet omdat het college van Gedeputeerde Staten vlak ervoor opstapte. De meeste fracties zeiden vanavond geen behoefte te hebben aan 'oude koeien uit het Oostvaarderswold'.
De PVV noemt het een democratisch grondrecht om een motie op de agenda van de vergadering te plaatsen. De partij voelde zich geschoffeerd door de andere fracties en stapte daarom op. De SP ging mee, omdat de fractie "niet geregeerd wil worden door een dictatuur van de meerderheid".

Provinciale Staten Verkiezingen 2019

PVV Flevoland

RT @geertwilderspvv: Wil je PVV-Tweede Kamerlid worden? Vechten voor ons land en tegen de elite, de EU, de massa-immigratie en de islam?…

by PVV Flevoland

PVV Flevoland

RT @JoostNiemoller: Dit is het grote gevaar. Wat Afshin Ellian hier zegt: "De vernietiging van de middenklasse is de eerste serieuze stap o…

by PVV Flevoland


rutte weg voorkant

We hebben 5 gasten en geen leden online